عقیم شدن بر اثر آلودگی هوا نتیجه جدید تحقیقات

عقیم شدن بر اثر آلودگی هوا

آلودگی هوا مساله امروز و دیروز کشور ما نیست، بلکه هر ساله در فصل سرما به‌دلیل بروز آلودگی هوا نفس همگان به شماره می‌افتد. هرچند این مقوله نیازمند کارهای کارشناسی و اصولی از سوی تصمیم‌گیران در طول سال است تا بتوان با ارتقای کیفیت خودروها، کاهش ترددهای غیرضرور و … از تشدید آلودگی‌ هوا در کشور کاست.

به گزارش رکنا، جلال الدین میرزای رزاز، عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و رییس انجمن تغذیه ایران درباره تاثیرات آلودگی هوا به خبرنگار برنا گفت: وارد شدن هر گونه ماده خارجی به آب، هوا، خاک و زمین به حدی که کیفیت فیزیکی، شیمیایی یا بیولوژیکی آن تغییر ایجاد کند و برای انسان و دیگر موجودات زنده مضر باشد آلودگی محسوب می‌شود.

رئیس انجمن تغذیه ایران افزود: انباشت مونوکسید کربن، اکسیدهای گوگرد، اکسیدهای نیتروژن، ترکیبات آلی فرار، ذرات معلق، کلروفلوئوروکربن‌ها، فلزات سمی، ازون تروپوسفری، آلودگی‌های رادیواکتیو و آمونیاک در آلودگی هوا مشاهده می‌شود.


آیا آلودگی هوا موجب بروز اختلال در بینایی میشود؟


 

میرزایی‌رزار ادامه داد: آلودگی هوا به اشکال مختلف می‌تواند آثار زیان بار درازمدت و کوتاه مدتی بر سلامت انسان بگذارد. آسیب پذیری کودکان کم سن و سال و سالمندان بیشتر از دیگر گروه‌های سنی است.

او بیان کرد: برخی بیماری‌ها مانند آسم، بیماری قلبی و ریوی در مواقع آلودگی هوا تشدید می‌شوند. میزان قرار گرفتن در معرض مواد شیمیایی زیان‌بار است، یعنی مدت تماس با آلاینده‌ها و غلظت مواد شیمیایی مهم است. درضمن آثار درازمدت آلودگی هوا می‌تواند بیماری مزمن تنفسی، سرطان ریه، بیماری قلبی و حتی آسیب به مغز، اعصاب، کبد و کلیه‌ها را به دنبال داشته باشد.

به گفته او آلودگی هوا در کوتاه مدت حساسیت چشم‌، بینی و حلق، عفونت‌های دستگاه تنفسی فوقانی مانند برونشیت، سردرد و تهوع به‌دنبال دارد.

میرزایی رزاز درباره دیگر عوارض آلودگی هوا بر سلامتی افراد تاکید کرد: عقیمی ناشی از کاهش اسپرم از دیگر عوارض آلودگی هوا است. همچنین آلودگی هوا در بیماران دیابتی باعث بروز اختلال در روند کنترل قند خون می‌شود. درضمن آلودگی هوا در بروز چاقی و خطرات ناشی از آن نیز تاثیر دارد.

او با بیان اینکه از نظر تغذیه‌ای باید افراد آنتی اکسیدان مصرف کنند تا ضررهای ناشی از تنفس آلاینده‌های هوایی به حداقل برسد، گفت: در این شرایط استفاده از روغن و دانه‌های گیاهی، حبوبات، سبزیجات سبز، تخم‌مرغ، مرکبات، فلفل شیرین، انواع کلم، نورخورشید، لبنیات غنی شده، غذاهای دریایی، سبزیجات برگ‌دار و غلات پیشنهاد می‌شود.

این خبر از سایت خبرگزاری رکنا برداشته شده است و شما می توانید اصل خبر را در اینجا بخوانید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *