آلودگی هوا | مریم صغیردار و حلما اکبریه | مصاحبه های زنبورک

مریم صغیردار

 

در ویژه برنامه ای به مناسبت هفته کودک و محیط زیست مصاحبه‌های زنبورک های انجمن با متخصصان را با شما به اشتراک می‌گذاریم. این مجموعه ویدیوها را از دست ندهید. برای مشاهده همه مصاحبه ها روی اینجا کلیک کنید.

 

 آلودگی هوا | مریم صغیردار و حلما اکبریه | مصاحبه های زنبورک

آلودگی هوا بر شهر ما تهران سایه انداخته؛سایه ایی بزرگ مثل ابرهایی سوالی!که ممکن است بالای سر همه ی ما باشد،یک علامت سوال بزرگ؟
اخبار تعطیلی مدارس،نرفتن کودکان به پارک ها و فضاهای باز و به انتظار نشستن وزش باد و چشم دوختن به ابرها و تمنای باران…
ذهن پرسشگر کودکان ما منتظر پاسخ هستند منتظر پاسخی از ما آدم بزرگا!
حلما اخباریه سوالات خود را از خانم صغیر دار عزیز می پرسد:
١)با گذاشتن صفحه های خورشیدی در بیابان ها تمام برق دنیا تامین می شود ،پس به نظر شما چرا از آن استفاده نمی شود یا کمتر استفاده می شود؟

گذاشتن پنل های خورشیدی برای تامین برق خوب هست اما در یک مزرعه پنل که باطری های خورشیدی در آن قرار میگیرد تا از حرارت خورشید انرژی تولید کنند هم گرمای زیادی ایجاد میشود که برای محیط زیست میتواند آسیب زاا باشد و از طرفی دیگر قطعات بکار برده شده به تعداد زیاد برای بازیافت هم مشکل ایجاد میکند و به صرفه نیست و گران هست.

٢)به نظر شما چرا با وجود تعطیلی مدارس ما هنوز آلودگی هوا را داریم؟
مدارس و سرویس های دانش آموزان تنها معضل ایجاد آلودگی نیستند ، سایر رفت و آمد ها مثل رفتن به محل کاردر شهر ها بخصوص شهرهای بزرگ مثل تهران هم سبب آلودگی می شوند و نمی شود تنها وجود باز بودن مدارس را عامل آلودگی هوا بدانیم.


زنبورک | کارگروه ویژه کودکان انجمن هوای پاک کندو


٣)آلودگی هوا را چگونه اندازه گیری می کنند؟
با برنامه های پردازشگر کامپیوتری اینکار انجام میشود ؛بصورت دقیق به این شکل که با دستگاه هایی هوا بصورت مکش وارد میشود و گازها و ذرات معلق را اندازه گیری میکنند و یکی از موارد دیگر اندازه گیری ازون تشکیل شده در نزدیکی سطح هست که برای ما آسیب زاست و با همین دستگاه ها قابل اندازه گیری است.

۴)چرا طراح های کاهش آلودگی هوا مثل طرح زوج و فرد ویا منع تردد خودروهای تک سرنشین موفق نبوده و مخالفت هایی دارد؟

متاسفانه برنامه ریزی مناسبی انجام نشده و بعد از ١۴ سال از گذشتن این طرح ها همچنان نا موفق بوده مثلا در ورودی این طرح ها و حضور پلیس برای بازرسی خودش باعث ایجاد ترافیک میشود.
اما الان طرحی پیشنهاد شده که هر شهروند با ثبت نام در سامانه ایی تنها بیست روز در سال میتواند در این مناطق مشخص شده تردد داشته باشه که به احتمال زیاد این مشکلات ایجاد شده در طرح قدیم را نخواهد داشت.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *