خیابان ویلا از خیابانهای قدیمی در مرکز تهران است. اسم این خیابان بعد از انقلاب به استاد نجات الهی تغییر کرد. این خیابان دو کیلومتری برای کسانی که علاقمند به صنایع دستی و میراث فرهنگی ایران هستند، بهترین گزینه پیاده روی محصوب میشود.
در گذشته محدوده خیابان نجات الهی پر از هتل بوده و به همین دلیل مغازههای زیادی از صنایع دستی در این خیابان دیده میشود.
اما مهم ترین نماد این خیابان کلیسای سرکیس مقدسه که در تقاطع کریم خان قرار دارد. این کلیسا در سال ۱۳۴۹ ساخته شد و به همین دلیل ارامنه زیادی در این محدوده زندگی میکنند. وجود این کلیسا باعث شده که مدارس و انجمنهای ارامنه در بخش شمالی خیابان ویلا به چشم بخورد.
کلیسا سرکیس مقدس
اپیزود بیست و ششم پادکست کندو | معرفی کتاب هوش محیط زیستی
در نزدیکی این خیابان دو کلیسای دیگر به نامهای کلیسای انجیلی ارامنه و کلیسای برادران روحانی وجود دارند. همچنین در رویه روی کلیسای سرکیس مقدس پارک مریم مقدس به چشم میخورد.
با توجه به اینکه خیابان نجات الهی یکی از خیابانهای قدیمی تهران است خانههای قدیمی زیادی هم در محدوده خودش جای داده. اما عدم رسیدگی باعث فرسودگی خانههایی شده که میتوانستند به نوعی یک مقصد گردشگری باشند. خانه شاملو و باغ مستوفی الممالک با حال و اوضاع نامساعد در محدوده خیابان نجات الهی قرار دارند.
در خیابان ویلا مراکز فرهنگی زیادی قرار دارند از این مراکز میتوان به دانشگاه سوره، دانشگاه پیام نور، انجمن ریاضی ایران، خانه اندیشمندان علوم انسانی، مرکز نبشی و سالنهای سپند و فردوسی اشاره کرد.
فروشگاه صنایع دستی
ورودی بوستان حضرت مریم
آیا نسبت به پیاده روی اصولی اطلاعات کافی دارید؟
همچنین در این خیابان مراکزی دولتی زیادی به چشم میخورد و در قسمت جنوبی این خیابان کافهها و کافه قنادیهای زیادی وجود دارند.
خیابان نجات الهی در قسمت شمالی به خیابان سرو و در قسمت جنوبی به خیابان انقلاب منتهی میشه. همچنین با خیابانهای کریم خان، طالقانی و سمیه تقاطع دارد.
مسیرهای دسترسی:
قسمت جنوبی این خیابان در نزدیکی ایستگاههای مترو، بی آر تی و اتوبوس میدان فردوسی است.
قسمت شمالی خیابان هم به ایستگاه مترو میدون ولیعصر و ایستگاه اتوبوس عضدی که خط ۵ اتوبوس از آن عبور میکند نزدیک است.
همچنین در آینده نزدیک ایستگاه مترو نجات الهی در تقاطع این خیابان و خیابان کریم خان افتتاح میشود.
ساختمان میراث فرهنگی
ساختمان کافه دایموند
تهیه شده در کارگروه پیاده برو
توسط آقای مهدی حسن پور