آیا تا به حال درباره گیاه چهار کربنه شنیدهاید؟ آیا در آشپزی از خرفه استفاده کردهاید؟ گیاهان چهار کربنه چه خصوصیتی دارند که از بقیه گیاهان متمایزشان می کند؟ گیاهان چهار کربنه با ساختار مخصوص به خودشان میتوانند در گرمترین روزهای سال و سوزانترین نقاط دنیا زندگی کنند. این گیاهان نسبت به شوری خاک مقاوم هستند و شاهکار این گیاهان استفاده مجدد از دی اکسیدکربن است. برای عمل فتوسنتز کمتر روزنههای خود را باز میکنند و نیاز آبی آنها حدود نصف گیاهان سه کربنه است. یکی از انواع گیاهان چهار کربنه گیاه خرفه است که در کشور ما بصورت خودرو در می آید.
پیاده روی در خیابان نجات الهی | قدم زدنی به وسعت تاریخ
خرفه برگهای سبز گوشتی و ساقههای آبدار سرخ رنگ و گلهای ریز زرد رنگ دارد، گیاهی بسیار زیبا که در گرمای تابستان توانایی زیبا کردن باغچههای شما را دارد. در بعضی از شهرهای ایران خرفه را بعنوان سبزی خوردن استفاده میکنند و در نقاط دیگر در آشپزی و تهیه آش وبقیه غذاها مورد استفاده قرار میگیرد و ارزش غذایی بالایی دارد. دانههای ریز سیاه رنگ روی نان برنجی معروف کرمانشاه، دانههای خرفه است. خرفه از شمال ایران تا جنوب ایران پراکندگی دارد و متاسفانه در بعضی از پارکها و باغچهها بعنوان علف هرز کنده میشود و از پتانسیل جذب دی اکسید کربن این گیاه رونده زیبا استفاده نمیشود. آشنایی و شناخت گیاهان بومی و مفید ایران از قدمهای مهم برای شناخت بیشتر و بهتر محیط زیست پیرامونمان میباشد. در جهت نگهداری و حفاظت از گنجینههای طبیعی حرف اول را آگاهی و آگاهی رسانی میزند.
پدرام کمالی
کارگروه درختبان
بسیار عالی و مفید
خیلی عالی بود
مطلب بسیار زیبا و قابل تامل بود