جاده سلامت نودشه | جلوه‌ای از اراده سبز مردمان هورامان

اگر بخواهیم گزارش مختصری از نحوه شکل‌گیری طرح جاده سلامت در شهر نودشه[۱] را در چند سطر بیان کنیم، باید اشاره کوتاهی به تشکیل گروه مردمی کمپین پاریز[۲] داشته باشیم چرا که طرح جاده سلامت از ایده‌های جالب و ماندگار جوانان خوش‌فکر اعضای این کمپین بود.کمپین پاریز دقیقاً از همان روزهای ورود بیماری مسری و کشنده کرونا به ایران با هم‌فکری و مشورت جوانان دغدغه‌مند نودشه برای پیش‌گیری و آگاه نمودن از این بیماری تشکیل شد و به‌درستی خدمات خوب و ماندگاری را برای مردم انجام داد.

در ابتدا، این کمپین شماره حسابی را برای انجام کارهای مورد نظر خود با هدف جذب کمک های مردمی اعلام نمود. بعد از تهیه اقلام مورد نیاز در امور مربوط به کرونا در راستای پیشگیری از این بیماری، در اولین سالگرد تشکیل کمپین در اسفندماه سال ۹۹ که همزمان با هفته درختکاری نیز بود، مدیران کمپین تصمیم گرفتند با مقدار پولی که از کمک‌های مردمی به کمپین مانده بود، فعالیتی ماندگار انجام دهند. بنابرانی، با خرید هشتاد اصله نهال بومی منطقه طی فراخوانی با حضور کودکان، بانوان، خانواده‌ها و جوانان نودشه در مسیر جاده آرامستان که در حال حاضر جاده سلامت نام‌گذاری شده است، اقدام به کاشت نهال‌هاکردند. مردم به طور خودجوش با پرچین کردنِ اطراف نهال‌ها از آنها مراقبت و آبیاری می‌‌کردند. البته از قدیم، این جاده تقریباً دوکیلومتری با چشم‌اندازهای بسیار زیبایش همواره مورد استفاده خانواده‌ها به ویژه بانوان دوست‌دار طبیعت، برای پیاده‌روی قرار گرفته است .

با توجه به دشواری‌های آب‌رسانی به نهال‌ها با تانکر سیار در سال اول آبیاری، در دومین سال عمر نهال‌ها، باز هم با کمک و هم‌یاری مردم، بانیان و متولیان این فعالیت، اقدام به حفر کانال و لوله‌گذاری به طول ۷۰۰ متر نمودند و برای همیشه آب مورد نیاز را پای درختان رساندند.

با توجه به عدم هرگونه امکانات اولیه جهت استراحت در این جاده خاکی،کمپین پاریز در ادامه اهداف طبیعت‌دوستانه خود، دوباره با همت و کمک مردم خون‌گرم شهر، اقدام به ساخت چهار سکو طبق معماری بومی منطقه در کنار بعضی از درختان نمود. از آنجایی که این منطقه همواره با برودت سرما در زمستان همراه است، این امکان وجود دارد که برخی از این نهال‌ها خشک شوند، بنابراین، هرسال نهال‌هایی جایگزین آنها می‌شود.

به امید ساخت جاده‌های سلامتِ بیشتر برای مردمان طبیعت‌دوست سرزمین‌مان.

[۱] – نودشه شهری است کوهستانی و در عین حال خوش آب و هوا در منطقه هورامان، از توابع شهرستان پاوه که در نقطه صفر مرزی کردستان عراق و ۱۵۰ کیلومتری شهر کرمانشاه واقع شده است.

[۲] –  پاریز در زبان کردی به معنای پیشگیری است.

 

فاروق امینی فعال حوزه محیط زیست

کارگروه درختبان


معرفی بوستان بازیافت | متفاوت ترین پارک تهران 


در ادامه می‌توانید تصاویری از نحوه شکل‌گیری جاده سلامت را به ترتیب زمانی مشاهده نمایید.

جاده سلامت نودشه

حفر چاله‌ها با مینی بیل در اسفند۹۹

جاده سلامت نودشه

کاشت نهال در هفته درخت‌کاری، اسفند ۹۹

پرچین کردن نهال‌ها

 

 

آبرسانی سیار در سال اول

حفر کانال و لوله‌کشی

ساخت سکوهای سنگی برای استراحت طبیعت‌دوستان

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *