پارک پلیس تهران | از باغ اناری تا بلوار استقلال

پارک پلیس

معرفی پارک پلیس تهران
پارک پلیس تهران که قدیمی های این شهر آن را به نام باغ اناری می شناسند، یکی از پارک هایی است که قدمت زیادی دارد و شما با قدم گذاشتن در این پارک می توانید به خوبی متوجه این موضوع شوید.

این پارک مساحتی حدود ۵۱ هکتار به خود اختصاص داده است و به وسیله بلواری به نام بلوار استقلال به دو بخش شمالی و جنوبی تقسیم شده است. وسعت قسمت شمالی ۲۷ هکتار و وسعت قسمت جنوبی ۲۴ هکتار است.

بخش شمالی شرایط خوبی برای دوچرخه سواری و پیاده روی فراهم کرده و علاوه بر این، شما در این قسمت می توانید تهران را از منظری متفاوت تر نگاه کنید.

در این پارک یک ساختمان و بنای تاریخی وجود دارد. این بنا که در ادامه در مورد آن توضیحاتی ارائه خواهیم کرد، در نوع خود زیبایی خاصی داشته و شما را مجبور می کند که حتما بخاطر دیدن این بنا هم که شده، به پارک پلیس سری بزنید.

نکته ای که بین این پارک و سایر پارک هایی که از آن ها دیدن کرده اید مشترک است، امکان برپایی پیک نیک های خانوادگی و دوستانه و یا گشت و گذار شبانه است.

در قسمت شمالی پارک پلیس، یک پارک آموزش ترافیک برای کودکان ساخته شده است. می توانید فرزندان دلبندتان را به این پارک برده و علاوه بر آموزش نکات ترافیکی، موجبات سرگرمی آن ها را نیز فراهم کنید.

در طراحی این پارک، از باغ های ایرانی الهام گرفته شده و در آن گونه های بسیار مختلفی از انواع گیاهان نیز کاشته شده است. این دو مورد، تنوعی بسیار بی نظیر و دوست داشتنی به پارک پلیس بخشیده اند.

امکانات موجود در پارک پلیس
پارک پلیس نیز به مانند پارک های سراسر کشور امکاناتی دارد تا بتواند رضایت و رفاه شهروندان و افرادی که به این پارک می روند را فراهم کند.

در این پارک امکانات مختلفی قرار دارد که از آن جمله می توان به رستوران، نماز خانه و کتابخانه اشاره کرد. از دیگر امکانات این پارک، قرار دادن چندین آلاچیق در آن است تا بازدید کنندگان محل مناسب و مطلوبی برای نشستن و گذران وقت داشته باشند.

برکه، استخر و آب نماهایی که در سراسر این پارک قرار داده شده اند، از دیگر مواردی هستند که باعث افزایش زیبایی پارک پلیس شده و لطافت موجود در محیط را به طرز غیر قابل باوری افزایش داده اند.

وسایل بدنسازی، زمین های مخصوص ورزش های برون سالنی، زمین بازی کودکان، سینمای چند بعدی، سالن آمفی تئاتر، زمین های چمن و رستوران از دیگر نکات مثبتی که می توان در مورد پارک پلیس به آن ها اشاره کرد.

در بخش شمالی پارک امکاناتی مانند زمین فوتبال و بسکتبال نیز وجود دارد و این امکان برای علاقه مندان به این رشته ها فراهم شده تا بتوانند در یک محیط باز و امن، ورزشی که طرفدار آن هستند را انجام دهند.

یکی از برنامه هایی که شاید دیدنش برای شما جالب باشد، مراسم گلاب گیری است که در ماه های اردیبهشت و خرداد در ضلع جنوبی پارک پلیس برگزار می شود.

گیاهان کاشته شده در پارک پلیس
پارک ها تنها به وسیله گل ها و گیاهانی که در زمین اختصاص یافته به آنها کاشته می شود، معنا پیدا می کنند. در پارک پلیس نیز از وجود انواع و اقسام گیاهان بهره برده شده است تا این محل ظاهری بسیار زیبا و دلنشین پیدا کند.

در پارک پلیس شما انواع گیاهان مانند کاج، زیتون، توت، زرشک، مورد، شمشادها، درختچه های بالارونده، یاس زرد، اقاقیا، سرو تبریزی، درخت بید و سایر گیاهان فصلی را می توان مشاهده کرد.

ویژگی پارک پلیس تهران
گاهی حضور در برخی پارک ها، شما را به آرامشی که در پی آن بودید نخواهد رساند. علت این اتفاق شاید به طراحی باغ باز گردد. نوع طراح پارک ها و فضاهای سبز در تعیین نگرش شما به این فضاها بسیار موثر خواهد بود.

همان طوری که در قسمت معرفی پارک نیز بدان اشاره شد، در طراحی این باغ از باغ های ایرانی الهام گرفته شده است و به همین دلیل شما می توانید ارتباط معنایی بسیار خوبی با این پارک برقرار کنید.

بهره بردن از استخرهایی که زاویه دار هستند و در آن ها جریان زیبای آب وجود دارد، ساخت آب راهه های مستقیم و دارای اشکال هندسی منظم از جمله نکاتی است که در ساخت این پارک رعایت شده است و به همین دلیل شما به هنگام حضور در این پارک حس بسیار خوبی را تجربه خواهید کرد.

در طراحی این پارک نظم به خوبی رعایت شده و از آنجایی که مغز انسان از دیدن نظم لذت می برد، این سبک طراحی بی تاثیر در افزایش میل و رغبت شما برای رفتن به این پارک نخواهد بود.

یکی دیگر از نکات قابل توجه در مورد این پارک ورودی آن است. درب ورودی با استفاده از ستون ها و رواق هایی مزین شده است و دیدن آن ها ممکن است لحظه ای شما را با خود به دوره ساسانی ها ببرد.

تاریخچه پارک پلیس
این پارک شاید تاریخچه و گذشته شیرینی نداشته باشد، اما اکنون به جایی تبدیل شده است که می تواند به بهترین شکل ممکن، اوقات فراغت جوانان و نوجوانان را پر کند و لحظات و خاطراتی سبز برای آن ها به جای بگذارد.

یکی از بخش های این پارک در گذشته، درختان انار بسیاری داشته و این تراکم درختان و برخی مسائل دیگر باعث شده بود که این قسمت به محلی برای رد و بدل کردن مواد مخدر و افزایش تعداد خلافکاران منجر شود.

از آنجایی که اغلب دانش آموزان منطقه نیز ممکن بود از این منطقه عبور کنند، مواجه شدن آن ها با این صحنه خوشایند به نظر نمی آمد.

بخش دیگر نیز عملا یک منطقه بیابانی محسوب می شد و از ضلع شمالی با جنگل هایی که در منطقه لویزان وجود داشت، همسایه بود.

وجود منطقه ای که پر از درخت است و خلافکاران آن را به محلی برای کارهای خلاف خود تبدیل کرده و منطقه ای که به علت بیابانی بودن غیر قابل استفاده بود، مسئولان شهری را به این فکر انداخت تا در این محل یک پارک احداث کنند تا تمامی این مشکلات و معضلات به پایان برسد.

در سال ۱۳۸۲، به مناسبت هفته پلیس این پارک افتتاح شد و به همین علت، نام پلیس را برای این پارک انتخاب کرده اند.

البته کسانی که تا به حال به این پارک نرفته اند، ممکن است تصور کنند نیروهای پلیس به صورت شبانه روزی در این پارک مستقر هستند. البته اشتباه برخی سبب شده که این پارک از امنیت بالایی برخوردار شده و مکان خوبی برای تفریح خانواده ها باشد.

موزه گرافیک در پارک پلیس
اولین موزه گرافیک در آسیا در پارک پلیس استان تهران قرار دارد. در این موزه آثار ارزشمندی از هنرمندان قرار داده شده و کسانی که به این موضوعات علاقه مند هستند می توانند به عمارت ارباب هرمز در پارک پلیس مراجعه کنند.

این موزه در سال ۱۳۷۷ تاسیس شده و توانسته تا به امروز به فعالیت هایش ادامه دهد. برای بازدید از موزه سعی کنید روزهای یک شنبه تا پنج شنبه از ساعت ۹ صبح تا ۵ عصر به عمارت ارباب هرمز در پارک پلیس مراجعه کنید.

دسترسی به پارک پلیس
برای آنکه بتوانید خود را به پارک پلیس برسانید، چند راه در پیش دارید. یک راه استفاده از اتوبوس است. شرکت اتوبوس واحد در نزدیکی همین پارک یک ایستگاه دارد.

راه دیگر استفاده از مترو است. نزدیک ترین مترو با این پارک حدود ۳ کیلومتر فاصله دارد و به همین دلیل باید بعد از آنکه از مترو پیاده شدید، تاکسی هایی که فلکه چهارم در مسیر آن ها قرار دارد را سوار شده و خود را به پارک پلیس برسانید.

اگر هم تمایل دارید با ماشین شخصی خود به این پارک بروید، باید خود را به اتوبان باقری و چهار راه استقلال برسانید و سپس مسیر پارک پلیس را در پیش بگیرید.

پارک آموزش ترافیک
در انتهای پارک پلیس، پارک دیگری وجود دارد که نام آن پارک آموزش ترافیک است. این پارک در وسعتی حدود ۷ هزار متر مربع و در سال ۱۳۹۰ ساخته شده و کودکان با ورود به این محل می توانند مسائل مربوط به ترافیک و رفت و آمد وسایل نقلیه را به خوبی و در یک محیط امن آموزش ببیند. این شاید تنها پارکی باشد که می تواند به معلولین خدمات خوبی ارائه دهد.

جاذبه های دیدنی پارک پلیس
پارک پلیس همواره این شانس را داشته است که به طور اتفاقی یک عمارت قدیمی را در میان بگیرد و هر یک از آن ها باعث شهرت دیگری شود.

عمارتی که در مورد آن صحبت می شود، عمارت ارباب هرمز است که از گذشته بر جای مانده است و شما با قدم گذاشتن در پارک پلیس می توانید از این عمارت نیز دیدن کنید.

عمارت ارباب هرمز
عمارت ارباب هرمز از دوران زرتشتیان باقی مانده است و مالک این عمارت نیز فردی است به نام هرمز. ارباب هرمز در واقع پسر ارباب جمشید یکی از دولتمردان پهلوی بوده است. بعد از اینکه ارباب جمشید کشته شد، تمام مال و اموال و ملک های او به پسرانش و از جمله هرمز رسید.

زمین های تهران پارس متعلق به هرمز بوده است و این فرد سعی داشته در طول دوران زندگی اش بسیار منصفانه و با اخلاق زندگی کند. چیزی که شاید کمی غیر قابل باور به نظر آید.

ارباب هرمز در آن زمان به کمک مهندسینی که در اختیار داشت، شروع به اعمال تغییراتی در تهران پارس فعلی کرد. یکی از این تغییرات، جدول کشی و خیابان بندی همین منطقه بود که به دست هرمز انجام شد.

عمارت ارباب هرمز در سال ۱۳۸۴ به عنوان یک اثر ملی در فهرست آثار ملی ایران ثبت شد.

نمای داخلی عمارت ارباب هرمز
عمارتی که به نام ارباب هرمز در پارک پلیس قرار دارد، از معماری زیبایی برخوردار است. این بنا در دو طبقه ساخته شده و با ورود به تالار این عمارت، شما هشت ستون را ملاحظه خواهید کرد.

تمام سرستون ها به زیبایی گچ بری و تزئین شده و به خوبی می توانند هنر دست کسانی که این عمارت را بدین شکل طراحی کرده اند، نشان دهند.

طبقه دوم نیز مانند طبقه اول، به خوبی با گچ بری های کم نظیر، اتاق های بسیار زیبا و با شکوه تزئین شده و با حفظ و حراستی که در نگهداری این عمارت به عمل آمده ما امروز می توانیم از این بنای زیبا دیدن کنیم.

جمع آوری مطالب توسط سمیه جعفری و صبرا زنگنه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *