درخت خرما

درخت خرما

میوه درخت خرما با نام های مختلفی همچون خارک و خزک نیز شناخته می شود که از ارزش غذایی فوق العاده بالایی برخوردار است و سرشار از ویتامین های مختلفی است که در بهبود، پیشگیری و درمان بسیاری از بیماری های موثر است و از جمله قدیمی ترین میوه هایی به شمار می رود که بشر آن را کشف کرده است. جالب است بدانید که درخت خرما در هر ۵ قاره جهان رشد می کند طوریکه شما در مناطق مختلف جهان می توانید آن را کشت کنید که دارای ریشه عمیقی است و شاید هم به همین دلیل است که نیاز آبی کمی دارد و در برابر کم آبی مقاوم است و از جمله درختان تک لپه ای به شمار می رود که ریشه اصلی ندارد به همین دلیل پس از آنکه ریشه اولیه گیاه از دانه گیاه بیرون آمد ریشه های ثانویه آن ظاهر می شود.

درخت خرما

 

درخت خرما

درخت خرما

نخل گیاهی دو پایه است به این صورت که هم دارای درختان نر و هم ماده است که درختان ماده آن میوه می دهند که برای میوه دهی در کنار درختان ماده باید چندین درخت نر نیز بکارید تا عمل گرده افشانی گیاه به درستی انجام شود که عمل گرده افشانی از درختان نر به ماده انجام می شود؛ درختان نر گل های سفید خاکی و درختان ماده گل های زرد رنگی را تولید می کند. از طول عمر بالایی برخوردار است طوریکه اگر شرایط رشد مهیا باشد تا ۲۰۰ سال هم عمر می کند ولی پس از گذشت صد سال معمولاً درخت را قطع می کنند چونکه محصول آن کاهش پیدا می کند.


معرفی بوستان بازیافت | متفاوت ترین پارک تهران 


انواع درخت خرما:
درخت خرما دارای ارقام و واریته های زیادی است که مهمترین آنها می توان به مضافتی بم، پیارم، کبکاک، زاهدی، عجوه، انبارا، صفوی، خلاص، مدژول، شکری، خدری، برهی، ساغای، استعمران، شاهانی، ربی، خضراوی، خاصویی، مردادسنگ اشاره نمود.


سفرنامه‌ی هیو | نگاهی به بهشت گمشده در اطراف تهران


شرایط محیطی رشد درخت خرما:
درخت خرما نیز مانند درختان دیگر نیاز به شرایط محیطی مناسب برای رشد و باردهی دارد.
ارتفاع:
ارتفاع این درخت بین ۱۰ تا ۳۰ متر است که البته بسته به شرایط اقلیمی و محیطی رشد ممکن است بیشتر و کمتر نیز شود.
نور:
گیاهی آفتاب دوست به شمار می رود که برای رشد و نمو به نور کامل خورشید نیاز دارد بنابراین روزانه ۷ تا ۹ ساعت نور خورشید برای این گیاه ضروری است.

 

درخت خرما

درخت خرما

دما:
دمای مناسب برای رشد این گیاه بین ۲۰ تا ۴۵ درجه سانتی گراد است.
خاک:
در گستره وسیعی از خاک ها رشد می کند و نسبت به خاک زیاد حساس نیست.
آبیاری:
به آبیاری کم و در عین حال منظم و متوسطی نیاز دارد که بین دو آبیاری سطح خاک باید کاملاً خشک باشد.
فاصله کاشت:
فاصله کاشت درختان خرما از یکدیگر ۵ متر و فاصله بین ردیف ها ۵ تا ۶ متر است.

کاری از محمد امین چگینی
کارگروه درختبان

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *